SPORTEN WAAR, WANNEER EN ZO VAAK JIJ WIL!

You just gotta love At Home Workouts!

Jeetje jongens, we hebben wat meegemaakt in sportland de afgelopen maanden. We zijn van live lessen naar virtuele lessen gegaan, van At Home naar Outdoor en nu gaan we weer van buiten sporten naar binnen sporten. Volg je ‘m nog? Er zijn nogal wat veranderingen geweest de afgelopen tijd en het kostte soms nog best wel wat aanpassingsvermogen; van onze leden, van de instructeurs en in sommige gevallen ook van de buren die ineens van alle lekkere (latin)beats mochten meegenieten. Maar ondanks al die veranderingen, heeft het ons ook wat moois gegeven… We hebben nu van allerlei manieren van sporten kunnen proeven, kunnen meekijken bij verschillende trainingen en instructeur (all over the world) en kunnen ontdekken wat het beste is dat bij ons past. Hoe gaaf is dat! Mijn grootste verrassing: hoe chill ik het stiekem vind om lekker thuis te sporten!

Sure, thuis sporten is niets nieuws, maar toch. Voorheen pakte ik ook wel eens mijn yogamatje erbij, deed ik voor de vorm een paar crunches en staarde ik vervolgens naar het plafond terwijl ik me afvroeg of die buikspierriemen van TELL SELL echt zouden werken. Zou me toch een hoop moeite schelen… Ik nam me ook vaker voor om mijn dag te starten met een quick workout zodat ik helemaal energized naar mijn werk zou kunnen gaan, klaar voor dag! Leek me heerlijk om zo’n ochtendmens te zijn, maar helaas. Ook kocht ik regelmatig bij de Decathlon fitnessbanden, nieuwe gewichtjes en kettle bells, met de gedachte dat ik die thuis vast zou gebruiken – als ik maar het juiste materiaal had. Maar nee hoor… Het was pas toen de sportscholen sloten en ik ineens niet meer de mogelijkheid had, dat ik dacht: ahhh… en nu dan?

Toegegeven, de eerste paar weken wist ik niet zo goed wat ik met mezelf aanmoest. Het voelde stom om in mijn woonkamer te staan met een set gewichtjes in mijn handen terwijl mijn goudvissen semi-veroordelend naar me staarden en mijn vriend ondertussen een conference call had met zijn werk. Maar naarmate van tijd begon ik steeds meer routine te krijgen, sportte ik op vaste moment, leerde ik steeds meer workouts kennen die thuis prima te doen waren, deed ik mijn koptelefoon op en draaide ik mijn rug naar mijn goudvissen. Ik had altijd gedacht dat ik alleen in een sportschool echt kon zweten, tot ik een keer uitgleed over mijn eigen zweetdruppels en mijn hoofd net niet aan de salontafel stootte, ouch. Moraal van dit verhaal: je zweet thuis net zo hard, misschien zelfs wel harder, en zorg voor voldoende ruimte.

Thuis sporten is fijn en waarom? Je kan het doen op elk moment wat je wil, hoe lang je wil en zo vaak je wil. Je hebt (vaak) geen mensen om je heen waardoor jouw sportmoment ook echt even jouw sportmoment is. Vind je het lastig om thuis te beginnen, of heb je net als wat ik had geen idee wat je thuis moet doen? Probeer dan eens een van onze On Demand Workouts. Digitaal stap ik dan even jouw woonkamer in en sporten we samen, wat het misschien minder awkward maakt. Je kan de On Demand workouts ook even pauzeren, een oefening of een favoriete track nog eens doen en als je een workout echt heel leuk vind, kun je hem zo vaak doen als je wil!

Keertje proberen? Klik dan op de button hieronder voor alle On Demand Workouts!

2 thoughts on “SPORTEN WAAR, WANNEER EN ZO VAAK JIJ WIL!

  1. Jouw mail is zó leuk en informatief, Simone :-). Ook ik vind het best wat hebben thuis te kunnen sporten: pc aan, om op tijd in te loggen en in de tijd dat je wacht op start van les, omkleden en evt benodigdheden klaarleggen.
    Maar ook het buiten sporten met groep o.l.v. instructeur had wat.
    Ik ben benieuwd hoe alles verder zal verlopen. Jij bent en hebt ons, inmiddels goed voorbereid. Dank je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *