Ik zeg het je eerlijk… sport is nooit echt mijn ding geweest.

Of beter gezegd: ik had er een ontiegelijke bloedhekel aan…

In mijn kast lagen 22 setjes sportkleren die representatief stonden voor alle pogingen die ik heb gedaan om nu “echt” te gaan beginnen. Nieuwe poging, nieuw setje. Paar maanden later, weer een nieuwe poging en weer een nieuw setje. En zo ging dat door. Ik probeerde elk soort manier van diëten, en hoopte op een easy fix. Maar die kwam niet (spoiler alert: die is er ook niet). Het was pas toen ik Zumba® ontdekte dat ik tot de conclusie kwam dat sporten leuk kan zijn. Maar dan ook écht. heel. erg. leuk. Tijdens mijn studie, nam ik mijn eerste Zumba les. En ik zeg het je eerlijk, ik wist niet wat me overkwam… Een uur lang stond ik met een lach op mijn gezicht, trainde ik alle spieren in mijn lichaam, verbrandde ik zo’n 1000 calorieën en ging ik naar huis met meer energie dan dat ik gekomen was. Een uur lang, had ik mijn verstand op nul en danste ik ongegeneerd door de ruimte. Wat er overigens niet uit zag, maar dat maakte me niet uit. Tijdens dat uur kon ik lekker mezelf zijn en me laten gaan. Ik was verkocht! Zumba was vanaf toen hét feestje waar ik elke week bij aanwezig wilde zijn.

Dat is nu alweer 11 jaar geleden. Die lessen inspireerde me niet alleen om als instructor aan de slag te gaan, maar gaven me ook het besef dat je pas gemotiveerd bent om “iets” te doen als het je het ook echt leuk vindt. We weten allemaal dat sport en beweging bijdraagt aan een gezonder en gelukkiger leven. Dus daarover gaan we het hier ook zeker niet hebben. Ik hoef jou niet te vertellen dat je elke dag tenminste 30 minuten moet bewegen, of je te overtuigen om naar een sportschool te gaan. Dat bepaal je lekker zelf wel en in alle eerlijkheid: het is oud nieuws. Wat ik je dan wel wil meegeven, is dat sporten leuk kan zijn! Echt. Ik moest vroeger zo hard lachen om mensen die zeiden: it’s not a sport, it’s a lifestyle. Ik snapte niet waar die gedrevenheid vandaan kwam. Maar inmiddels ben ik zo iemand, want het is echt een levensstijl. En wat mij in de afgelopen jaren is opgevallen is dat het hebben van een gezondere levensstijl en sport daarin te verwerken best makkelijk is. Mits je vindt wat bij jou past. En precies dat, dat is waar B.U. voor staat.

B.U. (uit te spreken als: Be yoU) ben ik gestart met de gedachtegang dat iedereen moet kunnen sporten, bewegen, plezier moet kunnen hebben en gezonder moet kunnen leven op een manier die bij hen past. Geen kant en klare formats of restricties, maar iets wat past binnen jouw doelen en wat te integreren is in je huidige levensstijl. Dat heerlijke vrije gevoel wat ik 11 jaar geleden bij mijn eerste Zumba les ervoer en nu nog steeds ervaar (en niet alleen bij mijn Zumba lessen, maar ook bij mijn Abs & Core, Booty, STEP, Strong Nation en Natrual Flow & Mobility lessen) dat is wat ik wat met B.U. wil doorgeven. En daarnaast nog zoveel meer… Met B.U. wil ik jou meegeven dat je lekker jezelf kan zijn en dat je alles wat je in een week meemaakt en hebt meegemaakt om kan zetten in zweet en energie. Met B.U. wil ik jou helpen om de beste versie van jezelf te zijn (of te worden). Dat is wat sport, beweging en een gezondere levensstijl voor mij heeft gedaan, en dat is wat ik samen met jou ook hoop te bereiken. Because if there is anything you can be, just B.U.

Liefs,

Simone

Simone Lucchesi

ps. De 22 setjes zijn inmiddels verdubbeld… alleen staan ze nu niet meer representatief voor alle mislukte pogingen. Ze staan nu representatief voor alle behaalde doelen!