B.U. KICK-START CHALLENGE

GA JIJ DE UITDAGING AAN? DOE MEE MET DE B.U. KICK-START CHALLENGE: 22 MEI – 3 JULI

IF YOU ARE WAITING FOR A SIGN… THIS IS IT!

Herken je dat? Telkens maak je met jezelf de afspraak, dat je er nu wel echt voor gaat. Dit keer ga je het volhouden. Dit keer, ga je elke week tenminste twee, nee wat, drie keer naar de sportschool! En dat ga je ook. Welgeteld twee weken, want al snel merk je dat je terugvalt in oude patronen en gewoontes. Alweer gefaald, denk je. Wanneer lukt het me nu wel?

HET ANTWOORD IS NU MET DE B.U. KICK-START CHALLENGE

Bovenstaand verhaal is ontzettend herkenbaar en eigenlijk ook helemaal niet gek. Wanneer we nieuwe gewoontes willen aanleren, zoals gezonder leven, dan zetten we onszelf vaak in een “alles of niets” situatie. In één keer willen we al onze gebruikelijke gewoontes helemaal omgooien en hopen we dat het nu wel anders zal zijn. Maar… zonder een duidelijk plan, zonder een stok achter de deur en zonder een goede basis van zowel kennis als kunde, wordt het volhouden van nieuwe gewoontes enorm lastig. Tot nu.

In de B.U. Kick-Start Challenge gaan we gedurende zes weken werken aan een sterker, gezonder en fitter lichaam. Het opbouwen en het vasthouden van gewoontes die bijdragen aan een gezonde en duurzame levensstijl staan in deze challenge centraal. Waarom werken aan een “summer body” (cringe) wanneer je je het hele jaar lekker in je vel kan voelen? Je lekker voelen, trots zijn op je lichaam en trots zijn op wie je bent is waar we bij B.U. voor staan. En met deze challenge willen jou helpen om je nog sterker, fitter, strakker, gezonder en vooral trotser te voelen in je lichaam en op jezelf! Because you are amazing! And the world deserves to know it #realtalk.

Gedurende zes weken, behandelen we de zes pijlers die bijdragen aan een gezond, gelukkig en duurzaam leven. Wij geven jou in deze challenge alle tools die je nodig hebt om succes te boeken en ook na deze challenge vol te houden.

HOE GAAN WE DAT DOEN?

Wanneer je je aanmeldt voor deze 6-weekse challenge ontvang je één week voor aanvang van de challenge onze B.U. Kick-Start Challenge Toolkit met daarin:

 • De B.U. Challenge Guide; een uitgebreide gids waarin de zes pijlers van een gezond en duurzaam leven stap voor stap worden uitgelegd. In deze guide vind je opdrachten en informatie terug wat jou zal helpen om alles uit deze challenge te halen;
 • Een workout plan dat past binnen jouw levensstijl en waarmee je gedurende zes weken geweldige resultaten zal behalen. Ons workout plan kun je zowel thuis als in de sportschool uitvoeren en is voorzien van how-to video’s zodat jij precies weet hoe je elke oefening uitvoert en het meeste uit elke oefening haalt;
 • Printable workout planners, waarmee je zelf je workouts voor de hele week kan inplannen. Want een goede planning, is key! Vind je het lastig om zelf je workouts in te plannen? No worries, wij ons voorbeeldschema helpt je helpt jou op weg;
 • De B.U. Nutrition Guide. Goed zweten is belangrijk, maar goed eten is nog belangrijker. We hebben meer dan 70 recepten zorgvuldig voor je samengesteld zodat jij ervan verzekerd bent dat je alle essentiële nutriënten binnenkrijgt! Geen apps die je willekeurige recepten geven, maar voeding waarvan bewezen is dat het bijdraagt aan een gezond en gelukkig lichaam;
 • Printable What’s for Dinner planners. Met deze weekplanners, plan je alvast vooruit wat je de komende week gaat eten. We said it once, and we will say it again: voorbereiding is key en een goede planning voorkomt een hongerig gevoel (en snaai-buien);
 • Je krijgt exclusieve toegang tot onze besloten Instagram groep @B.U._Challenges. Op deze pagina worden dagelijks tips, resultaten en motivational posts gedeeld. En er worden LIVE chats, Q&A’s, Workouts en Mini-challenges georganiseerd;
 • En je krijgt toegang tot de wekelijkse LIVE coaching meetings. Je staat er bij deze challenge niet alleen voor! Wekelijks kun je deelnemen aan coaching meetings via ZOOM. Dit wekelijks contact momentje zorgt ervoor dat jij gemotiveerd blijft en met een helder doel aan elke week start. Elke week geven we elkaar motivational tips, bespreken we wat het thema van de week is en wat de mini challenge van die week gaat zijn. We doen deze challenge echt samen, en zorgen samen voor succes! Wij zijn jouw stok achter de deur en zorgen er samen voor dat het nu wel echt lukt!

“Je doet het samen en dat motiveert.” – Ruth

ELKE WEEK EEN ANDERE CHALLENGE

In deze challenge gaan we onszelf gedurende 6 weken flink uitdagen, met als doel: een gezonder, sterker en fitter lichaam. Om dat te bereiken hebben we aan deze challenge, mini-challenges toegevoegd; challenges die bijdragen aan een gezonde levensstijl. Elke week van de challenge zal in het teken van een ander thema staan en word je op een andere manier uitgedaagd om aan je levensstijl te werken.

 • Week 0: In de week voorafgaand aan de challenge ontvang je de Kick-Start Challenge Toolkit met daarin alle tools die je nodig hebt om aan de challenge deel te nemen. Deze week staat in het teken van: Voorbereiding. Je ontvangt een shoplist met lekkere producten die je kan inslaan om heerlijke maaltijden mee te maken. Je krijgt alvast een kijkje in de workouts die we gaan doen en je wordt aangemoedigd om een supertof workout-setje voor jezelf te kopen (of alvast klaar te leggen – gek maar waar: een leuk setje helpt echt bij het sporten).
 • Week 1: Plan for Success. In deze week staat planning centraal en met name vaste momenten die jij in je agenda blokt om lekker in beweging te komen. We maken een nulmeting en formuleren doelen die we in de komende zes weken willen bereiken. Ook kun je deze week mee doen aan een LIVE techniek sessie op Instagram waarin we uitvoering en techniek bespreken zodat jij alles uit de oefeningen haalt. Dat belooft een vliegende start;
 • Week 2: Fuel the Soul. Goed zweten is belangrijk, maar goed eten des te meer. In de tweede week gaan we het hebben over voeding en welke voeding we ons lichaam sterker en energieker maakt. Op Instagram hebben we deze week een LIVE kooksessie gepland staan en gaan we gezellig samen koken! Dat is nóg een extra maaltijd die je aan je schema kan toevoegen!
 • Week 3: Stay Hydrated. Bij een gezonde levensstijl hoort ook goed gehydrateerd blijven. We weten allemaal dat we dagelijks 1,5 – 2 liter vocht moeten binnenkrijgen, maar krijgen we dat ook? Daar komen we in week 3 van de Kick-Start Challenge achter. Onze Super Sweaty HIIT Challenge zorgt dat je geheid dorst zal krijgen;
 • Week 4: Got to Keep Moving. Elke vorm van beweging, is beweging. In deze week gaan we daarom kijken naar welke alternatieve manieren er zijn om lekker in beweging te blijven én gaan we deze editie eens niet op Instagram Live, maar gaan we gezellig samen de natuur in voor een reflecterende nature walk. Wat gelijk de deur opent voor ons volgende thema.
 • Week 5: Een week om van te dromen. In de vijfde week tackelen we nog een pijler die hoort bij een gezonde levensstijl namelijk: slaap, rust en mindfulness. Deze week kun je meedoen aan een heerlijke flow workout via ons besloten kanaal en is er een extra mini-challenge die je uitdaagt om genoeg momentjes voor jezelf in te plannen;
 • Week 6: Mentale Gezondheid. Niet alleen je fysieke gezondheid is belangrijk, ook je mentale gezondheid draagt bij aan hoe lekker jij in je vel zit. In de laatste week van de challenge kijken we naar ons sociaal welzijn en hoe we dit kunnen versterken. We meten onze resultaten niet alleen met de weegschaal en broekmaat, maar kijken ook naar resultaten op gebied van overall happiness. Hoe lekker zit jij na deze zes weken in je vel? Wij durven nu al te zeggen: heeeeel erg lekker!

Heb je het gevoel dat je alles al hebt geprobeerd, maar niets echt lijkt te werken? Verval je “snel” in oude gewoontes of vind je het lastig om van sporten een vaste routine te maken? Dan is deze challenge precies wat je zoekt!

Onderzoek toont aan dat wanneer je iets nieuws voor 4- 6 weken aanhoudt, het een onderdeel wordt van je dagelijkse routine. En precies dat is wat we met deze Kick-Start Challenge willen bereiken. Daarnaast werkt jezelf uitdagen als een tierelier voor het behalen van geweldige resultaten en het behouden van een vaste routine.

En wat het nog toffer maakt, is dat je het niet alleen doet. Je hebt een hele community die meedoet, elkaar motiveert en stimuleert om het meest uit de challenge te halen. We zijn elkaars stok achter de deur om nu wel lekker in actie te komen. Tijdens deze challenge kun je wekelijks deelnemen aan support meetings via ZOOM. Dit wekelijks contactmomentje zorgt ervoor dat jij gemotiveerd blijft en met een helder doel aan de week start. Elke week geven we elkaar motivational tips, bespreken we het thema van de week en wat de mini challenge van die week gaat zijn. We doen het echt samen, en zorgen samen voor succes!

Maar misschien ben je al supergemotiveerd en sport je al meerdere keren per week. Ook dan is meedoen aan deze challenge zeker een aanrader! Met onze handige tips over voeding, workouts, gewoontes die bijdragen aan een duurzame levensstijl kun je net dat beetje meer uit je al toffe fitnessregime halen. So, what are you waiting for? Schrijf je in en doe mee!

Deelname aan de challenge bedraagt 295 euro. Hierbij is inbegrepen de Challenge toolkit (t.w.v. €125,00), De Nutrition Guide met Voedingsplan (t.w.v. €95,00), een Trainingsplan (t.w.v. €75,00) Wekelijkse Coach/Support Meetings (t.w.v. €55,00 euro per sessie) en exclusieve toegang tot de Challenge Instagram Community waar naast tips en motivatie ook wekelijks verschillende mini- challenges worden georganiseerd en LIVE workouts. Na afloop is en blijft de challenge van jou! Je krijgt life long toegang tot alle nieuwe challenges en kan dus zo vaak als je wilt meedoen. So what are you waiting for? Schrijf je nu in! Your future self will thank you.*

* Heb je tussen 01-09-2021 en 31-08-2022 een coachingspakket bij ons afgenomen of eerder meegedaan met de Challenge? Dan is deelname voor jou gratis! Deelnemers die al eerder bij ons een trainingsschema en/of voedingsplan hebben afgenomen ontvangen 50% korting op de Kick-Start Challenge. Stuur een e-mail naar simone@bu-dancefitness.com en geef in je bericht aan dat je graag deel wilt nemen aan de challenge. Wij zetten je dan op de lijst!